Achtergrond informatie

Traditionele Klassieke Massage

Alle technieken die bij JuWell Massages gebruikt worden, behoren tot de Traditionele Klassieke Massage. Deze technieken zijn vanuit de heilgymnastiek ontwikkeld en beschreven door de Nederlandse arts Johann Georg Mezger (1838-1909), de arts met ‘de gouden duimen’.
De Traditionele Klassieke Massage (TKM) staat in Nederland beter bekend onder de naam Zweedse massage. Bij deze pure en eerlijke massagevorm wordt alleen gemasseerd met de handen. De masseur kan hierbij wel een olie, crème of lotion gebruiken om de weerstand van de huid te verminderen. De TKM kent verschillende technieken, bijvoorbeeld effleurage (strijking), wrijving, knedingen en frictie.
Een heel bijzondere techniek is de tapotage, met z’n eigen van elkaar te onderscheiden manieren van ‘kloppen’ en ’trommelen’. De tapotage zorgt enerzijds voor een ontspannende werking op gespannen spieren en anderzijds voor een activerende werking op lichaam en geest.

De Massagestoel

Deze stoel is zo ontworpen, dat de cliënt er op een ontspannen manier op kan zitten. Het lichaam steunt op de onderbenen en het zitvlak. De cliënt leunt naar voren tegen een borststuk en legt het hoofd in een hoefijzervormig steunkussen. Zitvlak, borstvlak en hoofdsteun zijn in hoogte en stand te veranderen. De onderarmen kunnen rusten op een steun voor het borststuk.
Voorafgaand aan elke massage stelt de masseur, samen met de cliënt, de stoel op de juiste manier af.

De Massagetafel

Deze tafel is uitermate geschikt voor het uitvoeren van ontspannende en spiermassages. Aan het hoofdeinde zit een gat waar het hoofd in past, zodat de rug en nek recht liggen vooral wanneer men op de buik op de tafel ligt. Met behulp van een stevige rol worden de onderbenen of de knieholtes ondersteund voor extra comfort.
De cliënt ligt op een laken op de tafel. De masseur legt handdoeken op delen van het lichaam die op dat moment niet gemasseerd worden, zodat de cliënt warm genoeg blijft.

Stichting De Massageschool

Stichting De Massageschool heeft zich ten doel gesteld om de Traditionele Klassieke Massage levend te houden. Met dit doel geven zij regelmatig diverse cursussen en masterclasses. Kijk voor het actuele aanbod op hun website.